
Това е любима мързелива рецепта. Качвам я специално за Ицко, дано да ви хареса! Оригиналът е на Nigella Lawson.
За 6 порции
Продукти
1 голяма глава лук
1 глава чесън
1/2 ч.ч. зехтин/аз напоследък слагам по-малко/
2 ч.л. английска горчица
Няколко стръка мащерка или 1 с.л. суха мащерка или градински чай
Черен пипер
1 с.л. сос уустър /уорчестер - Worcestershire/
1 лимон
1 пиле, разделено на 10 парчета
12 малки наденички
Приготвяне
Лукът се обелва и нарязва на 8 парчета.В торбичка за фризер се смесват парчетата лук, необелените скилидки чесън, зехтин, горчица, мащерка, чер пипер, сос Worcestershire, сокът от лимона и самият лимон, нарязан на четвъртинки. Всичко се смесва добре и се добавят пилешките парчета. Оставя се да престои в хладилника /между половин час и цяла нощ/.
Фурната се загрява до 200-220 градуса. Пилето се изважда от хладилника, за да е със стайна температура преди да се пече.
Всичко се изсипва в голяма тава и се добавят наденичките. Пече се около 1 час. По средата на печенето наденичките се обръщат /ако наденичките са много тънки, първият половин час да се сложи фолио, за да не се изсушат/. Да ви е сладко!
Юлка, това ястие, приготвено от теб, съм го яла два пъти! Наистина е едно от най-мързеливо-вкусните нища, които съм имала късмета до опитам!
ОтговорИзтриванеP.S. Лимоните съ ми любимите!!!
Зузи
Мерси, Зузич - аз я тача мързеливо-вкусната категория... ох, нямам търпение да си дойда и да обикаляме кръчмите софийски!
ОтговорИзтриване