Тази рецепта е на Гордън Рамзи от книгата му Fast Food. Тук може видите видеото. Става сравнително бързо и е голяма вкусотия.
Продукти
1 голямо пиле нарязано на 8-10 парчета
Морска сол и черен пипер
3-4 с.л. зехтин
1 цяла глава чесън, нарязана на две хоризонтално
Няколко стръка мащерка (със суха също се получава, но се слага накрая)
2 с.л. оцет (оригиналната рецепта е с оцет шери)
2 с.л. тъмен соев сос
3 с.л. мед
1 измит лимон, нарязан на много тънки кръгчета
Накълцан магданоз
Приготвяне
Наръсете пилето със сол и пипер. Загрейте зехтина в голям тиган. Запържете пилешките парчета, чесъна и мащерката (ако е прясна) на силен огън около 2-3 минути на страна до златисто-кафяво. Аз обикновено ги запържвам на части.
Върнете всичко в тигана и добавете оцет. Когато течността се изпари наполовина, добавете соевия сос и меда и разбъркайте.
Добавете ½ до ¾ ч.ч. гореща вода и нарязания лимон. Гответе докато течността заприлича на сироп (около 10 мин.).
Наръсете с магданоз и сервирайте.
17 юли 2009
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар