10 юли 2009

Мармалад от лук

Продукти
2 с.л. масло
6 глави лук, нарязани
2 ч.л. кафява захар (Demerara)
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. изсушена мащерка
2 ч.л. оцет балсамико

Приготвяне
Загрейте фурната на 180С. Разтопете маслото на среден огън в голям тиган или тенджера. Добавете лука и захарта. Разбърквайте често докато лукът стане крехък и започва да става златист. Наръсете със сол, пипер и мащерка. Разбъркайте и сложете във фурната. След 20-25 минути сложете оцета и оставете във фурната още 5 минути. Извадете, охладете и сервирайте с пастет от пилешки дробчета (рецептата е включена в блога) и препечени филийки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар