Този кейк е малко необичаен, но е много вкусен и ароматен. Рецептата е на Лиз и Невил, приятели от Австралия.
Продукти
2 големи портокала, необелени, измити
250 гр. захар
250 гр. смлени бадеми
6 яйца
1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне
Сложете необелените портокали в малка тенджерка, покрийте ги с вода и варете на бавен огън около час и половина – два до омекване. Сложете ги цели в процесора и смлете на пюре.
Добавете останалите продукти. Изсипете сместа в намаслена форма с диаметър 23 см и печете един час на 200С.
След като изстине може да поръсите с пудра захар.
Глезотии
Може да се поднесе с шоколадов сос от еднакви количества разтопен шоколад и сметана с малко коняк.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар