Това предястие (или обяд) не е особено леко, но е пък е много вкусно. Рецептата за пастета е на Рейчъл Алън. Комбинацията с лучен мармалад е страхотна.
Продукти
1 с.л. зехтин
150 гр. дробчета (измити и изчистени от тлъстинки, мембрани и кръв)
2 с.л. порт или бренди
1 скилидка чесън, настъргана
1 с.л. накълцана мащерка, градински чай (sage), или малко по-малко розмарин
75 гр. масло (количеството може да се увеличи по вкус)
Приготвяне
Загрейте зехтина и изпържете дробчетата на среден до силен огън. Когато са готови ги прехвърлете в робот и ги смлете.
Сложете неизмития тиган обратно на огъня и добавете подправките, чесъна и алкохола. ВНИМАНИЕ – ако тиганът е много горещ сместа може да се запали. Добавете в робота и оберете всичко от тигана. Смлете отново и оставете сместа да се охлади. Размекнатото масло се добавя и всичко се смила или разбърква добре. Слагат се сол и пипер на вкус. Слага се във фолио и се офоря в някаква форма. Охладете. Сервирайте с мармалад от лук и препечени филийки.
10 юли 2009
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар