Много лесна с приятен тайландски аромат.
Продукти
За 4 порции:
100 гр оризови нудълс – прозрачни
800 мл пилешки бульон
2 скилидки чесън, настъргани
4 парченца пресен джинджифил, 2-3 мм дебели
300 гр пилешко месо, бяло или от бутчета, нарязано на много тънки парчета
2-3 с.л. рибен сос (fish sauce) – азиатски сос, който се продава в супермаркетите и се използва за осоляване
Сок от 1 лайм или половин лимон
4 пресни лука, почистени и нарязани на парченца под ъгъл
Нарязан кориандър за сервиране – по желание
Приготвяне
Нудълите заливате с вряща вода и оставяте до омекване – 4-5 минути или според инструкциите на пакета,после отцедете.
В тенджера смесвате бульона, джинджифила и чесъна. Загрявате докато заври, добавяте пилето и готвите 2 минути, докато побелее. Добавяте рибения сос, сока от лимон или лайм, пресния лук и кориандъра.
Разпределяте нудълите в 4 купи, заливате със супа и сервирате.
Вариант – пилето може да се замени с 300 гр пресни обелени и нарязани скариди.
Рецепта на Р. Алън.
11 май 2012
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар