10 февруари 2012

Картофени кюфтета

Абсолютен шедьовър на майката на Силви. Тя ни даряваше с много кулинарно щастие по време на сесиите, но ето ме на – 15 годино по-късно, в Кабул и още мечтая за пустите му картофени кюфтета!


Продукти
1 кг. картофи
1 сурово яйце
200-300 гр бяло саламурено сирене
чубрица - на вкус
черен пипер - на вкус
брашно
олио (зехтин)

Приготовяне
Картофите се сваряват необелени. После се обелват и намачкват с вилица.
Добавя се суровото яйце, чубрицата, сиренето и черния пипер. Всичко се смесва добре и от приготвената смес се правят кюфтета, които се овалват в брашното и се пускат в нагорещеното на тигана олио (зехтин). Пържи се до златисто от едната и другата страна.

После се хапват с кеф!!! :)))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар