17 юни 2011

Pisto manchego, или задушени тиквички и чушки по испански

Това е от новата ми книга с испански тапас рецепти. Пробвахме я скоро и аз се пристрастих – това е леко и уханно ястие за лятото, което е много вкусно и изстинало.

Продукти
За 4 порции:
2 с. л. зехтин
½ лук, ситно нарязан
4 скилидки чесън, пресовани
50 гр. шунка на кубчета
1 тиквичка, на кубчета
2 домата, обелени, без семената, нарязани на кубчета
1 червена чушка, без семената, на кубчета
1 с.л. накълцан пресен риган
Щипка сладък червен пипер /пушен най-добре/
Сол и смлян черен пипер

Приготвяне
Загрявате зехтина в тиган, добавяте лука и шунката и готвите на тих огън около 5 минути. Добавяте чесъна, тиквичката, червената чушка, доматите, ригана и червения пипер. Готвите на тих огън аще 15 минути. Добавяте сол и пипер на вкус и сервирате.
¡Buen apetito!

Няма коментари:

Публикуване на коментар