26 декември 2010

Греяно вино

Продукти
1. 2 мандарини (сок и настъргани кори)
2. Настъргана кора от 2 лимона (или 1 лимон и 1 лайм)
3. 250 гр захар
4. 6 карамфила
5. 1 пръчка канела
6. 3 дафинови листа
7. 0,5 ч. л. настъргано индийско орехче
8. 1 ч.л. захар с ванилия
9. 2 звездовидни анасона (може и без)
10. 2 бутилки червено вино (каберне или мерло)

Приготвяне
1+2+3+4+5+6+7+8 се смесват с една водна чаша вино на среден огън, докато захарта се разтвори. Засилете огъня докато се получи гъст сироп.
Намалявате огъня, добавяте 9 и остатъка от 10, докато виното се загрее (но без варене, за да не се изпари алкохолът). Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар