16 юли 2010

Пилешка супа

За душата. Рецепта на мама.

Продукти
1/2 пиле на парчета
1 средна глава лук /може печена за повече вкус/, нарязана на половина хоризонтално
2 моркова на едри парчета
1 чушка цяла без семена
Вегета на вкус
Черен пипер на зърна
Фиде

Приготвяне
Пилето се слага в тенджера и се залива със студена вода /да го покрие към 3 пръста/. Добавят се зеленчуците, вегетата и черния пипер. Завира и след това ври на тих огън до готовност към 20-25 минути. Махат се зеленчуците и се добавя едно кълбо разчупено фиде. След няколко минути се добавя една шепа магданоз и супата е готова. Сервира се с резенче лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар