Рецепта на Рейчъл Алън, която приготвям най-редовно през последните 4 години. Бърза, евтина, много добра
За 4 до 6 порции
Продукти
50 гр. масло
150 гр. нарязан лук
2 скилидки чесън
1 зелена или червена люта чушка, нарязана на ситно (без семена)
сол и черен пипер на вкус
850 мл пилешки или зеленчуков бульон
450 гр пресен или замразен грах
2 с.л. нарязан кориандър (по желание)
Приготвяне
Маслото се разтопява, добавят се лукът, чесънът и лютата чушка. Покриват се с похлупак и се оставят за 3-4 минути на слаб огън до омекване на лука. Добавя се бульонът, котлонът се засилва до завиране на сместта. Грахът (пресен или замразен - без значение) се изсипва и всичко ври на силен огън 2-3 минути (до омекване). Слага се кориандърът и се пасира в блендер или с пасатор. Цялата работа има-няма 25 минути.
12 март 2010
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар