13 юни 2009

Червена леща с люта чушка

Порции: 4-6

Продукти
25 гр. масло
2 с.л. слънчогледово олио
1 глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, скълцани
1 малка червена люта чушка, без семки, нарязана наситно
225 гр. червена леща (masoor dal)
700 мл вода
2 ч.л. смлян кимион
0.5 ч.л. куркума
1 с.л. нарязан кориандър

Приготвяне
Загрейте маслото и олиото в тенджера. Добавете лука, чесъна, лютата чушка и щипка сол. Гответе на слаб огън докато лука омекне.
Добавете лещата и разбъркайте за няколко секунди. Добавете 150 мл вода. Оставете да къкри докато водата се поеме от лещата.Продължете да добавяте водата на части. Сложете кимиона, куркумата и нарязания кориандър. Сервирайте ястието горещо. За любителите на месо – става вкусно, ако добавите малко запържен пушен бекон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар